Vauhtipyörä

AutoWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vauhtipyörä on iso metallinen raskas pyörä, joka on kiinni kampiakselissa. Vauhtipyörän tehtävä on suuren massansa avulla helpottaa ja tasapainottaa moottorin käyntiä, toimia kitkapintana kytkinlevyille, välittää käynnistimen voima ulkokehän rattaista kampiakselille, vähentää tärinöitä, helpottaa liikkeelle lähtemistä ja mahdollistaa moottorin tyhjäkäynti. Normaalit polttomoottorit eivät käytännössä edes toimi ilman vauhtipyörää, sen sijaan V8-moottorit eivät vauhtipyörää välttämättä tarvitse. Vauhtipyörän massa hidastaa moottorin kierrosnopeuden kasvua ja vastaavasti pienentää moottorijarrutusta sekä lisää moottorin ja auton painoa. Kiihdytysautoissa ei ole lainkaan vauhtipyörää, vaan niissä on vain vauhtipyörän tapainen levy, johon kytkin saadaan tarttumaan.

Vauhtipyörän kevennys[muokkaa]

Viritetyissä katu- ja kilpa-autoissa on usein kevennetty vauhtipyörä, jonka ansiosta niiden moottorit keräävät kierroksia nopeammin ja siten myös kiihtyvät paremmin. Keventäminen tapahtuu poistamalla vauhtipyörästä materiaalia esim. sorvissa. Lopuksi vauhtipyörä on tasapainoitettava yhdessä kampiakselin kanssa.

Kaksoismassavauhtipyörä[muokkaa]

Tavallinen vauhtipyörä on pilkottu kahteen osaan ja väliin on laitettu jouset. Tasaa tehokkaasti pyörintäeroja, ja näin vaihteisto voidaan mitoittaa pienemmäksi ja halvemmaksi. Vikaantuessaan kallis vaihtaa. Yleinen etenkin uudehkoissa diesel-moottoreissa koska dieselissä on bensamoottoria isommat puristukset.


Tietyo.gif Tätä artikkelia on pyydetty laajennettavaksi.
Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.