Volkswagen I.D.

AutoWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vokswagen I.D.
Volkswagen Showcar I.D. etu.jpg
Valmistaja ja valmistusmaa Volkswagen AG,
Flag of Germany.svg.png Saksa
Valmistusaika 2017
Luokka Konseptiauto
Kori
Suunnittelija
Pohjalevy
Moottori
Iskutilavuus
Teho
Voimanvälitys
Huippunopeus
Kiihtyvyys
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä
Seuraaja
Saman luokan autoja


Volkswagen Showcar I.D. -konseptiauto oli esillä lokakuussa 2016 pidetyssä Pariisin autonäyttelyssä.[1]

Yleistä[muokkaa]

Volkswagenin tähtäimessä on tuoda vuonna 2020 markkinoille sähköautojen uusi sukupolvi. Showcar I.D:ssä on monia innovaatioita, jotka valmistaja aikoo ottaa sarjatuotantoon.

I.D. on ensimmäinen Volkswagen, joka perustuu uutta kehitysastetta edustavaan Modular Electric Drive Kit (MEB) -teknologiaan. Auton voimanlähteenä on 125 kW:n (170 hv) ja sille luvataan optimiolosuhteissa 600 kilometrin toimintasäde yhdellä latauksella.

I.D.:n design esittelee täysin uusia innovaatioita, jotka enteilevät automatisoidun ajamisen tuloa Euroopan metropolien liikenneympäristöön. Open Space Concept tarjoaa Passatin sisätilat autoon, joka on mitoiltaan Golfia pienempi. Tähän on päästy mm. sijoittamalla sähkömoottori taka-akselille ja akusto auton lattian alle. I.D. kurkottaa lähivuosien lisäksi jo vuoteen 2025, jolloin Volkswagen uskoo liikenneympäristön olevan valmiina automatisoidulle ajamiselle. I.D. on ohjattavissa perinteiseen tapaan ohjauspyörää käyttäen, mutta painamalla ratin keskellä olevaa VW-logoa, kuljettaja saa kytkettyä päälle "I.D. Pilot" -ajotilan. Auto on tällöin automatisoidun liikkumisjärjestelmän komennossa ja ohjauspyörä vetäytyy kojetaulun sisään.

Perinteinen avain on I.D:ssä korvattu älypuhelimella, joka toimii digitaalisena avaimena, avaten ovien lukituksen ja antamalla autolle käynnistymisluvan. Tämä innovaatio tullee todennäköisesti käyttöön jo lähitulevaisuudessa. Perusajatuksena siinä on, että jokaisella Volkswagenia käyttävällä henkilöllä on Volkswagen Automotive Cloud -pilvipalvelimella oma "Volkswagen ID", eli henkilötunniste. Se on muokattava profiili, jonne voi tallentaa henkilökohtaisia asetuksia kuten istuimen ja ilmastoinnin säädöt, suosikkiradiokanavat ja soittolistat, audion asetukset, yhteystiedot ja navigaatioasetukset. Näin käyttäjällä on henkilökohtaisten mieltymystensä mukaisesti muokatut asetukset käytössä aina, ajaa hän sitten omaa, lainattua tai vuokrattua Volkswagenia.[2]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

  1. I.D. – the world premiere - volkswagen-media-services.com
  2. Volkswagen at 2016 Paris International Motor Show: World premiere of the visionary I.D. concept car - volkswagen-media-services.com