Eagle Summit

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eagle Summit
Valmistaja ja valmistusmaa Mitsubishi Motors Corporation,
Flag of Japan.svg.png Japani
Flag of the United States.svg.png Yhdysvallat
Valmistusaika 19891996
Luokka Subcompact
Kori 4-ovinen sedan
2-ovinen coupé
2-ov. hatchback
4-ov. tila-auto
Moottori R4
Iskutilavuus 1500 – 1800 cm3
Teho 60 – 92 kW
Voimanvälitys Etuveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Hintaluokka
Edeltäjä Renault Alliance
Renault Encore
Seuraaja
Saman luokan autoja

Eagle Summit on amerikkalaisen luokituksen mukaisesti subcompact-luokan auto, jota vuosina 1989 – 1996 myytiin Pohjois-Amerikassa Eagle-merkin alla ja jonka valmistuksesta vastasi japanilainen Mitsubishi Motors.

Summit oli ns. captive import, eli tuontimalli, jota myydään eri brändin alla kuin se alunperin on. Sen myynnistä vastasi Jeep-Eagle -myyntidivisioona, joka oli luotu sen jälkeen kun Chrysler Corporation oli vuonna 1987 ostanut American Motors Corporationin (AMC).

Yleistä[muokkaa]

Ensimmäisen sukupolven Eagle Summit perustui Mitsubishi Mirage -malliston kolmanteen sukupolveen. Meillä nämä autot tunnetaan Mitsubishi Colt- ja Lancer -malleina. Chrysler-konserni oli jo 1970-luvun lopulta tuonut Pohjois-Amerikan markkinoille Mitsubishi Mirageen perustuneita captive import -mallisarjoja, joita myytiin Dodge Colt- ja Plymouth Colt -nimillä.[1]

Summit korvasi Jeep-Eagle-edustajien tarjonnassa aukon, joka oli syntynyt Renault Alliance / Encore -mallien poistuttua markkinoilta, Renaultin vetäydyttyä AMC-kaupan jälkeen USA:n ja Kanadan markkinoilta vuonna 1987. Pohjois-Amerikan markkinoilla oli myynnissä myös captive import Dodge / Plymouth Colt Vista Wagon ja Eagle Summit Wagon, joka ei ollut kuitenkaan kuin nimellisesti sukua Mirage-perustaisille malleille, koska sen perustana oli tila-auto Mitsubishi RVR (meillä Mitsubishi Space Runner)

Eagle Summit -sarja oli myynnissä mallivuoden 1996 loppuun, vaikka sen perustana tomineen neljännen sukupolven Miragen valmistus olikin päättynyt jo edellisen vuoden puolella. Dodge- ja Plymouth-edustajat saivat vuonna 1994 myyntihuoneisiinsa uuden Neon-mallin, joka korvasi Mitsubishi Mirage perustaisen Coltin. Summitin poistuttua markkinoilta Eagle ei saanut enää uutta subcompact-mallia ja itse merkkikin eli enää vuoteen 1998 asti.

Ensimmäinen sukupolvi (1989 – 1992)[muokkaa]

Eagle Summit DL Sedan (1. sukupolvi).JPG

Pääartikkeli: Eagle Summit 1. sukupolvi

Ensimmäisen sukupolven Summit valmistettiin alkuun Japanissa. Mallivuodesta 1991 lähtien sen valmistuksesta Pohjois-Amerikan markkinoille vastasi Mitsubishin ja Chryslerin yhteisyritys Diamond-Star Motors (DSM) (v:sta 1995 Mitsubishi Motor Manufacturing of America, Inc. (MMMA)).

Toinen sukupolvi (1993 – 1996)[muokkaa]

Eagle Summit (2. sukupolvi).jpg

Pääartikkeli: Eagle Summit 2. sukupolvi

Mallivuodelle 1993 Summit uudistettiin täydellisesti. Muutoksien myötä kori sai pyöreämmät muodot, sisätilat kasvoivat ja paino putosi aiemmasta. Summit perustui nyt neljännen sukupolven Mitsubishi Miragen käyttämälle "CC"-pohjalevylle, jonka myötä se sai mm. takapyörien monivarsituennan.

Lähteet[muokkaa]

Eagle-nimellä valmistetut mallit

2000GTX | Medallion | Premier | Summit | Talon | Vision | Vista