Zagato

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zagato-logo.gif

Carrozeria Zagato on nykyaikainen teollisuuden muotoilu- ja suunnittelupalveluja tuottava yritys joka sijaitsee lähellä Milanoa, Italiassa. Yhtiön on perustanut Ugo Zagato ensimmäisen maailmansodan lopussa vuonna 1919, se hyödynsi lentokoneteollisuuden rakennustekniikoita käytettäväksi laajenevilla henkiöautomarkkinoilla. Zagaton valmistamat autot olivat edistyksellisiä, kevyitä ja aerodynaamisia. Yhtiö teki yhteistyötä monen valmistajan kanssa ja sen myötä syntyi monia kilpa-autoja kuten esimerkiksi Alfa Romeon mallit 1500, 1750 Gran Sport ja 2300 8C.

Toisen maailmansodan jälkeen tehdas oli aktiivisesti mukana uuden GT kilpa-autoluokan autojen kehityksessä. Se oli mukana sen aikakauden urheiluautojen suunnittelussa, sellaisten merkkien kanssa kuten: Maserati, Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Abarth, Ferrari ja Aston Martin.

Valmistamiensa piensarjojen lisäksi se rakensi monia yksittäiskappaleita ja konseptiautoja sellaisille merkeille kuin Ford, Jaguar, MG, Rover, Volvo, Bristol ja Rolls-Royce.

Nykyään yritystä johtaa Andrea Zagato.

Ulkoiset linkit[muokkaa]

Lähde[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Zagato-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.