Austin Gipsy

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Austin Gipsy
Austin-Gipsy.jpg
Valmistaja ja valmistusmaa British Leyland,
Flag of the United Kingdom.svg.png Iso-Britannia
Flag of New Zealand.svg.png Uusi-Seelanti
Flag of Australia.svg.png Australia, Sydney
Flag of Colombia.svg.png Kolumbia, Bogota
Valmistusaika 19581968
Luokka Maastoauto
Kori 2-ovinen
Suunnittelija
Pohjalevy
Moottori R4
Iskutilavuus 2178–2199 cm3
Teho
Voimanvälitys Neliveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä Austin Champ
Seuraaja
Saman luokan autoja International Scout 800
Land Rover Series II

Austin Gipsy on vuosina 19581968 valmistettu maastoauto ja Land Roverin kilpailija. Iso-Britannian lisäksi Austin Gipsyä koottiin myös Uudessa Seelannissa, Australiassa ja Kolumbiassa. Gipsyä valmistettiin kaikkiaan noin 21 000 yksilöä.

Gipsy oli teknisesti edistyksellinen. Ajo-ominaisuuksia luonnehdittiin hyviksi, kuten myös korirakenteen viimeistelyä ja verhoilua.

Korin pituus on 3531––4064 mm ja akseliväli 2286–2819 mm.

Gipsyn ongelmia olivat nopeasti ruostuva teräskori sekä jousitus, joka ei kestänyt kovaa käyttöä. Jousituksena olivat kierrejouset lehtijousien sijasta, mutta jousitusta ei ollut suunniteltu riittävän kestäväksi.

Moottorivaihtoehtoja oli kaksi: 2199 cm³ bensiinimoottori 46 kW (62 hv) (Austin A70 Herefordista) ja 2178 cm³ dieselmoottori teholtaan 41 kW (55 hv).

Edeltäjä[muokkaa]

Austin valmisti ennen Gipsyä Austin Champ maastoautoa 1951–1956. Se oli Iso-Britannian puolustusvoimille tehdyn maastoauton siviiliversio.

Lähteet[muokkaa]

  • Mobilisti 4/1993
  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Austin_Gipsy-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
  • Artikkeli käyttää sisältöä saksankielisen Wikipedian Austin_Gipsy-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Austin_Champ-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.


Aiheesta muualla[muokkaa]