Land Rover 200Tdi -moottori

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
200 Tdi (11L)
Land Rover 200Tdi moottori.JPG
Automerkit ja mallit, joissa käytetty Land Rover Defender
(1991 – 1994)
Land Rover Discovery
(1989 – 1994)
Range Rover
(1993 – 1994)
Käyttöaika 19891994
Tyyppi 4-sylinterinen rivimoottori
Sylinterimitat Poraus: 90,47 mm
Isku: 97 mm
Iskutilavuus 2495 cm3
Venttiilikoneisto Hammashihnakäyttöinen nokka-akseli, työntötankokäyttöinen OHV
Puristussuhde 19 : 1
Teho Defender:
79 kW (107 hv) @ 3800 r/min
Discovery:
83 kW (113 hv @ 4000 rpm
Range Rover:
82 kW (111 hv) @ 4000 r/min
Vääntömomentti Discovery ja Range Rover:
264 Nm @ 1800 r/min
Defender:
255 Nm @ 1800 r/min
Materiaali Lohko:valurautaa
Kansi: alumiinivalua
Polttoaineensyöttö- järjestelmä Bosch VE -jakajapumppu + Bosch-kaksivaihesuuttimet
Ahdin Garret T25
Öljytilavuus 6,8 litraa
Sytytysjärjestys 1 - 3 - 4 - 2

Pääartikkeli: Land Rover -moottorit

Vuonna 1989 Land Rover esitteli Range Rover-sukuisen Discovery-mallinsa, joka nopeasti nousi Euroopan myydyimpien nelivetomallien listalle. Yksi avaintekijä mallin menestykseen oli sen uraauurtava turbodiesel-moottori.

200Tdi oli yksi ensimmäisistä massavalmistetuista, pienen iskutilavuuden omaavista (ts. ei kuorma-autojen kokoluokka), polttoaineen suoraruiskutuksella varustetuista dieselmoottoreista. Projektinimellä Gemini kehitetty 200Tdi oli alusta alkaen suunniteltu Land Roverin vaatimuksia silmälläpitäen. Tuotannollisista syistä johtuen 200Tdi:n valmistuksessa tukeuduttiin olemassaolevaan Diesel Turbo -moottoriin, joten esimerkiksi sylinterilohko ja kampiakseli ovat näissä samat. Myös valtaosa apulaitteista on yhteneväisiä vanhemman moottorin kanssa. Vaikka 200Tdi:n juuret olivatkin tukevasti vanhassa tekniikassa, oli se samalla myös irtiotto siitä.

Uusi kevytmetallivalua ollut sylinterikansi vähensi sekä massaa että melua, uusi Boschin valmistama polttoaineen ruiskutusjärjestelmä antoi aiempaa paremman tehon ja suorituskyvyn sekä helpomman käynnistyvyyden. Ahtoilman välijäähdytin eli intercooler antoi moottorille vielä lisäruutia. Diesel Turbo -moottorin kanssa hankittu kokemus auttoi lastentautien välttämisessä, mm. moottorin huohotinjärjestelmään asennettiin jo alusta alkaen öljynerotin. Vaikka periaatteessa samaa kevytmetallikantta, kuin oli 200Tdi:ssä, olisi ollut mahdollista käyttää myös vapaastihengittävässä dieselissä sekä Diesel Turbo -moottorissa ja ruiskusuutinten paikalle sytytystulpat vaihtamalla myös bensiinimoottorissa, ei tällaisia variantteja kuitenkaan tehty.

200Tdi esiteltiin aluksi Discoveryn voimanlähteenä vuonna 1989. Loppuvuodesta 1990 sitä alettiin asentamaan Defenderin konehuoneisiin. Tässä sovelluksessa moottoria jouduttiin tilankäytön sanelemana hieman modifioimaan ja Defender-sovitteisena 200Tdi pitää sisällään vanhemman Diesel Turbon jakopään. Myös turboahtimen paikka on Defender-sovelluksessa, Diesel Turbo -moottorin tapaan, imusarjan päällä, kun se Discoveryssä on sijoitettu imusarjan alle. Loppuvuodesta 1992 200Tdi löysi tiensä seuraavan mallivuoden Range Rovereiden konehuoneeseen.

Vaikka Land Rover oli edelleen mahdollista tilata vanhemmilla 2,5-litraisella dieselmoottorilla, 2,5-litraisella bensiinimoottorilla tai Diesel Turbo -moottorilla, 200Tdi otti paikan Land Roverin kärkimoottorina. Moottori on edelleen korkealle arvostettu Land Rover -entusiastien keskuudessa ja se on yleisestikin hankkinut maineen voimakkaana ja pitkäikäisenä moottorina, jolla säännöllisesti huollettuna päästään puolen miljoonan kilometrin ajosuoritteisiin. Moottorin yhteensopivuus vanhempien mallien voimalinjaan on tehnyt siitä suositun asennuskohteen myös vanhempien Land Rovereiden voimanlähteeksi. Näitä koneenvaihtoja voidaan suorittaa ahtimen kanssa tai ilman, jolloin moottorista tulee 200Di. Ahtimen poisjättäminen luonnollisesti vähentää tehoa mutta samalla se vähentää voimansiirtoon kohdistuvia voimia. Etenkään vanhempien Series -Land Rovereiden vaihteistoa ja kytkintä ei ole mitoitettu ahdetun moottorin tehoille. Turboahtimen kanssa asennettaessa voidaan, tarpeen niin vaatiessa, ahtoilman välijäähdytin jättää pois.