Lincoln Continental Mark VI

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lincoln Continental Mark VI
Valmistaja ja valmistusmaa Lincoln,
Flag of the United States.svg.png Yhdysvallat
Valmistusaika 19801984
Luokka suuri auto
Kori 2-ovinen coupé
4-ovinen sedan
Suunnittelija
Pohjalevy
Moottori V8
Iskutilavuus 4900–5800 cm3
Teho
Voimanvälitys takaveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä Continental Mark V
Seuraaja Mark VII
Saman luokan autoja Buick Riviera
Cadillac Eldorado


Lincoln Continental Mark VI oli ensimmäinen pienempi Mark -sarjan auto, johtuen pienempään Panther -alustaan siirtymisestä. Lincoln Continental lyheni 14 tuumalla ja akseliväli 6 tuumalla, paino putosi lähes 250 kg. Auto oli ensimmäinen - ja ainoa Mark sarjan auto, joka oli saatavana myös sedanina. Muotoilu muistutti edeltäjää paljon, mutta pieniä kosmeettisia muutoksia oli, esim. piilotetut etuvalot ja erilainen ohjauspyörä. Vaikka auto muuttui pienemmäksi, operaikkunat pidettiin takana, samoin Rolls-Royce -tyylinen maski ja tyhjä vararengaskotelo.

Mark VI:ssä oli paljon elektronisia lisälaitteita kuten VFD -näytöt ja avaimeton sisäänpääsy. Vaihteisto oli 4-portainen automaatti ja moottori aluksi 4,9 -litrainen ruiskukone, elektroniikkalaitteissa oli hyvin paljon ongelmia, joka antoi autolle epäluotettavan maineen. Viimeiselle vuosimallille laitteita suunniteltiin uudelleen ja autosta tuli luotettavampi.

Kun Ford julkaisi pienennetyt Lincolnit lehdistössä, niistä tuli heti erittäin suosittuja. Ne olivat paljon tilavampia kuin vastaavanlaiset Cadillacit jotka oli pienennetty jo vuonna 1977. Lincolneissa käytettiin uutta korinvalmistustekniikkaa ja osa korista oli tehty alumiinista ylimääräisen painon vähentämiseksi.

Moottorit[muokkaa]

  • 4.9
  • 5.8

Mitat[muokkaa]

  • Pituus: 5486 mm
  • Leveys: 1984 mm
  • Akseliväli: 2903 mm
  • Omamassa: 1765–1829 kg