Nico Rosberg

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nico Erik Rosberg
Nico Rosberg 2008 2.jpg
Nico Rosberg vuonna 2008
F1-tiedot
Kansalaisuus Flag of Germany.svg.png Saksa
Auton nro 6
Nykyinen talli – (F1:stä vetäytynyt)
Kilpailuja 165 (165 lähtöä)
Maailmanmestaruuksia 1
Voittoja 23
Palkintosijoja 26
Paalupaikkoja 14
Nopeimpia kierroksia 9
Ensimmäinen Grand Prix Bahrainin GP 2006
Ensimmäinen voitto Kiinan GP 2012
Kauden 2016 sijoitus 1. (385 p.)

Nico Rosberg (s. 27.6.1985, Wiesbaden, Hesse, Saksa) oli saksalainen Formula 1 -kuljettaja. Hän edusti Mercedes-tallia kaudesta 2010 lähtien.

Rosberg voitti GP2-sarjassa mestaruuden kaudella 2005 ART Grand Prix -tallissa. Marraskuussa 2005 Rosberg teki sopimuksen Formula 1 -sarjan Williams-tallin kanssa kilpakuljettajan paikasta kaudelle 2006.

Elämä ja ura[muokkaa]

Nico Rosbergin isä on kauden 1982 F1-maailmanmestari Keijo "Keke" Rosberg ja äitinsä saksalainen Gesine "Sina" Rosberg (os. Gleitsmann-Dengel). Rosbergilla on kaksoiskansalaisuus, sillä hän on sekä Saksan että Suomen kansalainen. Hän kilpailee Saksan lipun alla mutta on pienemmissä luokissa edustanut myös Suomea. Rosberg puhuu äidinkielensä lisäksi ranskaa, italiaa ja englantia. Nico Rosberg pitää itseään 100-prosenttisesti saksalaisena, vaikka ei kasvanutkaan Saksassa, vaan Monacossa.

Rosberg aloitti kilpa-autoilun 11-vuotiaana kartingilla vuonna 1996.

Vuonna 2000 hän ajoi mikroautoilun Formula A -luokassa EM-kakkoseksi.

Rosberg vuonna 2002

Rosberg siirtyi Saksan Formula BMW -sarjaan vuonna 2002 ja voitti mestaruuden saavutettuaan kauden aikana yhdeksän osakilpailuvoittoa. Tässä vaiheessa Williamsin F1-tallikin jo heräsi huomaamaan nuorukaisen kyvyt - ja markkina-arvon. Joulukuussa 2002 ajettu Williams-testi teki Nico Rosbergista kaikkien aikojen nuorimman F1-autoa testanneen kuljettajan. Tuo testi ylitti kaikki ennakkoarviot: Rosberg pääsi erittäin nopeasti sinuiksi F1-auton kanssa ja ajoi ensikertalaiseksi hyviä kierrosaikoja.

Ura jatkui Team Rosbergin tallissa Euroopan Formula 3 -sarjassa, jossa hän oli kahdeksas vuonna 2003 ja voitti Le mansin osakilpailun.

Vuonna 2004 Rosberg jatkoi kilpailemista F3-luokassa. Hän voitti kolme osakilpailua ja sijoittui sarjan neljänneksi.

11.7.2014 Nico meni naimisiin Vivian Siboldin kanssa.

Formula 1 -ura[muokkaa]

Williams 2006–2009[muokkaa]

2006[muokkaa]

Rosberg Kanadan GP:ssä 2006

Rosberg debytoi Formula 1:ssä kaudella 2006. Hänen tallikaverinaan oli Mark Webber. Kauden avauskilpailussa Bahrainissa ja uransa ensimmäisessä F1-kilpailussa Rosberg ajoi heti pisteille sijoituttuaan seitsemänneksi. Hän on historian kolmanneksi nuorin pisteille yltänyt kuljettaja. Rosberg otti myös kilpailun nopeimman kierroksen nimiinsä historian nuorimpana kuljettajana. Seuraavassa kisassa Malesiassa Rosberg ajoi aika-ajoissa kolmanneksi, joten Rosbergin F1-ura oli lähtenyt loistavasti käyntiin. Siitä eteenpäin kausi sujui kuitenkin vaisummissa merkeissä Williams-auton lukuisten teknisten vikojen mutta myös Rosbergin omien ajovirheiden johdosta.

Seuraavan kerran Nico selviytyi pisteille kauden viidennessä osakilpailussa Nürburgringilla ollen kisan seitsemäs. Loppukauden aikana pisteitä ei kertynyt lisää, sillä auto osoittautui epäluotettavaksi ja muut tallit pystyivät myös kehittämään autojensa nopeutta kauden mittaan enemmän kuin Williams.

Rosberg sijoittui MM-pisteissä 17:nneksi kerätessään neljä pistettä.

2007[muokkaa]

Kaudelle 2007 Rosberg sai tallikaverikseen Williamsin edellisen kauden testikuljettajan, itävaltalaisen Alexander Wurzin. Nico ajoi kaudella tasaisen varmasti ja osoitti monesti olevansa huomattavasti tallitoveriaan nopeampi. Wurz oli kuitenkin pitkään edellä pisteissä sijoituttuaan hyvin erikoisissa Kanadan ja Euroopan GP:ssa. Belgian GP:n kuudennella sijallaan Nico nousi kuljettajien MM-sarjassa Wurzin ohi yhdeksänneksi. Uran siihen saakka paras kisasijoitus – neljäs – tuli kauden päättäneessä Brasilian GP:ssa. Kaudella 2007 Rosberg murtautui väkevästi F1-sarjan parhaiden kuljettajien kastiin seitsemällä pistesijoituksellaan ja rohkeilla ohituksillaan. MM-loppupisteissä hän oli yhdeksäs.

Kauden aikana Rosbergia pyydettiin toistamiseen F1-sarjan ajajayhdistyksen (GPDA) johtoon. Hän kuitenkin kieltäytyi tehtävästä, mutta sanoi, että asia voisi olla ajankohtaisempi muutaman vuoden päästä. Kauden jälkeen Rosberg neuvotteli kuljettajapaikasta McLareniin, mutta hän päätyi tekemään uuden parannetun sopimuksen Williams-tallin kanssa. Kuljettajasopimusta olisi ollut vielä jäljellä kaudelle 2008, mutta uudella sopimuksella pituutta jatkettiin kauden 2009 loppuun. Samalla kaksi vuotta sitten tehdyn sopimuksen ehtoja parannettiin merkittävästi. Tammikuussa 2012 Rosberg kertoi, että McLaren olisi ollut halukas ottamaan hänet vuodeksi 2008 Lewis Hamiltonin tallikaveriksi, mutta Frank Williams ei halunnut päästää Rosbergia menemään.

2008[muokkaa]

Rosberg Kiinan GP:ssä 2008

Kaudella 2008 Rosberg ajoi Australian osakilpailussa ensimmäistä kertaa F1-urallaan palkintosijalle oltuaan kilpailussa kolmas. Muissa kilpailuissa Nicon saaliina oli neljä pistesijaa ja kaksi keskeytystä.

Kauden loppupuoliskolla Rosberg sijoittui Singaporen kisassa toiseksi, Fernando Alonson jälkeen. Kävi kuitenkin ilmi että Alonson talli Renault oli käskenyt Nelson Piquet'n kolaroida tahallaan, jotta turva-auto tulisi radalle ja Alonso hyötyisi siitä. Alonsoa uhkasi hylkääminen, mutta sitä ei kuitenkaan toteutettu. Toinen sija oli siihen mennessä Rosbergin toistaiseksi paras sijoitus F1:ssä.

Aika-ajovertailussa Rosberg voitti tallikaverinsa Kazuki Nakajiman luvuin 14–4. Kokonaisuutena kausi oli kuitenkin Rosbergille pettymys, sillä normaaliolosuhteissa Williams-auton vauhti ei riittänyt kärkikahinoihin. MM-pisteitä Rosberg keräsi yhteensä 17. Lopullinen sijoitus MM-sarjassa oli 13:s.

2009[muokkaa]

Kauden 2009 ensimmäisessä kilpailussa Australiassa Rosberg ajoi pisteille, oltuaan 6. Malesiassa hän pääsi nejännestä ruudusta kärkeen jo startissa ja hallitsi alkukierrokset. Sade pilasi kuitenkin Rosbergin kisan, ja hän jäi sijalle 8. Kiinassa ja Bahrainissa hän ei ollut pisteillä. Rosberg ajoi kuitenkin seuraavaksi peräti kahdeksan kisan pituisen pisteputken. Turkissa ja Britanniassa hän ajoi viidenneksi. Saksassa ja Unkarissa hän oli neljäs.

Saksassa Rosberg oli neljäs yhden pysähdyksen taktiikallaan. Valencian katuradalla Rosberg ajoi viidenneksi ahdistellen vanhaa kilpakumppaniaan Heikki Kovalaista aina radan viimeiseen mutkaan asti. Singaporen GP:ssä Rosberg onnistui ajamaan aika-ajoissa kolmanteen lähtöruutuun. Heti lähdössä hän ohitti Sebastian Vettelin ja lähti ajamaan takaa paalulta lähtenyttä Lewis Hamiltonia. Varikkokäynnin jälkeen Rosberg kuitenkin lipesi ulos varikkoalueelta ja ylitti sulkuviivan, jonka takia hänelle annettiin varikon läpiajorangaistus. Maaliin hän saapui vasta yhdentenätoista. Japanin GP:ssä hän oli viides, mutta ei yltänyt enää pisteille kauden kahdessa viimeisessä kisassa.

Vaikka Rosberg ei kauden aikana yltänyt palkintopallille, oli kausi silti menestys. Rosberg keräsi 34,5 pistettä ja oli MM -sarjan seitsemäs. Rosberg oli läpi kauden selvästi tallikaveriaan Kazuki Nakajimaa nopeampi, joka ei kerännyt yhtään pisteitä. Hyvät otteet toivat paikan hallitsevan mestarin Mercedes GP:n kuljettajaksi kaudelle 2010.

Mercedes 2010–[muokkaa]

2010[muokkaa]

Hallinnut valmistajien mestari Brawn GP muuttui Mercedes GP:ksi ja Rosberg kiitti Williamsia yhteisistä vuosista ja siirtyi Mercedes GP:hen kaudelle 2010. Jenson Buttonin jätettyä tallin, Rosbergin odotettiin olevan Mercedeksen ehdoton ykköskuski, kuka tallikaveriksi sitten tulisikaan. Yllätyksekseen Rosberg sai tallikaverikseen paluun radalle tehneen ja 7 -kertaisen mestarin Michael Schumacherin. Rosbergin arveltiin nyt olevan kakkoskuskin roolissa, sillä Mercedeksen tallipäällikkökin oli Schumacherin entinen tekninen johtaja Ross Brawn. Rosbergin auton numeron piti alun perin olla 3, mutta Schumacher halusi parittoman numeron, sillä hänellä on aina ollut pariton numero, kun hän on voittanut F1-mestaruuden. Rosbergin odotettiin vihdoin taistelevan voitoista ja ehkä jopa mestaruudesta, mutta Mercedeksen vauhti ei ollut niin hyvää kuin toivottiin. Kauteen lähdettiin uuden pistejärjestelmän ja monien uusien sääntöjen kera.

Rosberg Bahrainin GP:n perjantain harjoituksissa kaudella 2010.

Rosberg sijoittui kauden ensimmäisessä kilpailussa Bahrainissa ja toisessa kilpailussa Australiassa viidenneksi. Malesiassa Rosberg ajoi aika-ajoissa ensimmäistä kertaa F1 -urallaan eturiviin. Kisassa Rosberg ajoi palkintopallille ja kolmanneksi. Kiinassa Rosberg ajoi ensimmäistä kertaa peräkkäisen palkintosijan kun hän oli jälleen kolmas. Hän siirtyi jopa hetkellisesti MM -pisteissä toiseksi. Espanjan GP:ssä hän oli vasta 13.

Monacossa hän oli seitsemäs, Turkissa viides, Kanadassa kuudes, mutta Euroopan GP:ssä hän ei päässyt ensimmäistä kertaa Mercedeksellä viimeiseen aika-ajo-osioon ja hän joutui lähtemään matkaan 12. ruudusta. Kisassa hän ajoi kuitenkin pisteille ja oli kymmenes. Britanniassa hän oli kolmas saavuttaen kolmannen palkintosijansa ensimmäisestä kymmenestä kilpailusta. Tämän jälkeen palkintosijoja ei kuitenkaan enää tullut.

Saksassa Mercedeksen vauhti oli kuitenkin jälleen hitaampaa. Rosberg ajoi kahdeksanneksi, mutta oli jälleen edellä tallikaveriaan Michael Schumacheria. Unkarissa vauhti oli parempaa, mutta Rosberg joutui keskeyttämään renkaan lähdettyä irti autosta varikolla. Spassa Rosberg kisasi tiukasti Schumacherin kanssa, mutta oli parempi ja ajoi kuudenneksi. Italiassa Rosberg sai hyvän lähdön ja ajoi viidenneksi. Hän oli viides myös seuraavassa kisassa Singaporessa. Japanin GP:ssä Rosbergilla oli huonoa onnea, kun hänen autostaan lähti jälleen irti rengas ja hän ajoi ulos. Koreassa hän oli vielä epäonnisempi. Hän ajoi hyvin neljäntenä, kunnes Mark Webber spinnasi suoraan Rosbergin eteen ja he kolaroivat.

Brasiliassa Rosberg lähti matkaan 13. ruudusta ja ajoi kuudenneksi, huolimatta huonosta varikkokäynnistä. Kauden päättävässä kisassa Abu Dhabissa hän oli 4.

Rosberg ajoi pisteille yhtä vaille kaikissa kisoissa joissa hän pääsi maaliin. Hän ajoi jatkuvasti parempia sijoituksia kuin Schumacher. Erityisesti aika-ajomenestyksessä oli suuria eroja, ja Rosbergin nopeus ja ylivoima uuteen tallikaveriinsa nähden herätti huomiota pitkin kautta. Rosberg sijoittui MM -sarjassa seitsemänneksi keräten 142 pistettä, lähes puolet tallikaveriaan enemmän. Rosberg oli ensimmäisenä kuljettajana "Schumia" nopeampi samanlaisella kalustolla.

2011[muokkaa]

Rosberg Espanjassa kaudella 2011.

Rosberg jatkoi kaudella 2011 Mercedeksellä, yhdessä Michael Schumacherin kanssa. Uusi Mercedes osoittautui nopeaksi talvitesteissä. Kauden alussa kuitenkin huomattiin että ero kärkitalleihin oli vielä liian suuri. Rosberg kuitenkin toivoi jo voittotilinsä avautuvan kauden aikana, onhan hän tämän hetken kokenein F1 -kuljettaja ilman voittoa. Hän ohitti sadan GP:n rajan Unkarissa heinäkuun lopulla. Hänen iässään hänen isänsä ja F1 -maailmanmestari Keke Rosberg ei kuitenkaan ollut vielä edes ajanut F1 -autoa.

Ensimmäistä kerta urallaan Rosberg ei saanut kerättyä pisteitä kauden kahdesta ensimmäisestä kisasta. Kauden avaavassa kisassa Australiassa Rosberg ajoi 7. ruutuun aika-ajoissa, mutta kolaroi kisassa Rubens Barrichellon kanssa ja Malesiassa hän oli 12. Rosberg kuitenkin ylisti avattavaa takasiipeä, uutta järjestelmää jonka toivottiin parantavan ohituksia. Myös KERS -järjestelmä palasi kaudelle 2011.

Seuraavissa kisoissa Rosberg ajoi kuitenkin hyvin ja oli säänöllisesti hyvillä pistesijoilla, ollen jälleen usein tallikaveriaan Michael Schumacheria nopeampi. Kiinassa hän ajoi aika-ajoissa neljänneksi ja kisassa viidenneksi, johtaen aluksi 14 kierrosta. Turkin GP:n aika-ajoissa Rosberg ajoi kolmanteen ruutuun, yli sekunnin nopeampana kuin tallikaverinsa Michael Schumacher, joka oli kahdeksas. Kisassa Rosberg jatkoi hyviä otteitaan ja ajoi viidenneksi. Espanjassa Rosberg oli seitsemäs. Monacossa ja Kanadassa hän jäi niukasti pisteiden ulkopuolelle. Euroopan GP:ssä Rosberg oli seitsemäs ja Britanniassa kuudes. Saksassa hän ajoi seitsemänneksi. Unkarin GP oli Rosbergin sadas Formula 1 -kisa. Sateisissa olosuhteissa Rosberg ajoi tasaisesti ilman suurempia virheitä ja oli yhdeksäs.

Belgiassa Rosberg sai huippulähdön, kun hän starttasi viidennestä ruudusta ja johti kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen. Mercedeksen vauhti oli kuitenkin auttamatta liian hidas ja Rosberg joutui tyytymään kuudenteen sijaan. Italian GP:ssä Rosberg keskeytti avauskierroksella sattuneen kolarin seurauksena. Loppukauden kilpailuissa Rosberg ajoi pisteille. Rosberg saavutti 89 pistettä sijoittuen kolmannen kerran peräkkäin MM-sarjan seitsemänneksi.

2012[muokkaa]

Rosberg Malesiassa

Kaudella 2012 Rosberg jatkoi Mercedeksellä Michael Schumacherin kanssa. Mercedes -auto osoittautui talvitesteissä melko nopeaksi ja Rosbergin kausi näytti lupaavalta.

Kisat Australiassa ja Malesiassa päättyivät kuitenkin pettymykseen kun Rosberg ei yltänyt pisteille.

Kiinan GP -viikonloppu oli Rosbergin 111. F1:ssä. Rosberg otti aika-ajoissa uransa ensimmäisen paalupaikan, yli puolen sekunnin erolla tallikaveriinsa Schumiin. Kisassa Rosbergin ei povattu taistelevan kärkisijoista Mercedeksen "renkaita syövän" auton vuoksi. Rosberg kuitenkin voitti kisan yli 20 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Jenson Buttoniin. Näin Rosbergista tuli kaikkien aikojen viides suomalainen F1 -kisan voittanut kuljettaja. Voitto oli Mercedes-tallin ensimmäinen sitten Juan Manuel Fangion ja vuoden 1955 Italian GP:n ja ensimmäinen saksalaiskuljettajan saksalaisella autolla otettu voitto sitten Hermann Langin ja vuoden 1939 Sveitsin GP:n. Lisäksi Nicosta ja hänen isästään Keke Rosbergista tuli F1 -historian kolmas isä-poika pari, joka on kyennyt voittamaan F1-osakilpailun. Monacon kilpailussa Rosberg sijoittui toiseksi.

Rosberg saavutti kaudella 93 pistettä sijoittuen sarjan yhdeksänneksi.

2013[muokkaa]

Rosberg Katalonian testeissä ennen kauden 2013 alkua.

Kaudella 2013 Rosbergin tallikaveri vaihtui Schumacherista Lewis Hamiltoniin. Jo kauden toisessa kilpailussa Malesiassa tallipäällikkö Ross Brawn joutui käyttämään tallimääräystä ja jäädyttämään kuljettajiensa välisen kilpailun; Hamilton sijoittui kolmanneksi ja Rosberg neljänneksi.

Rosberg onnistui ajamaan Mercedeksen kauden ensimmäisen voiton Monacon GP:ssä, jota hän johti lähdöstä maaliin. Rosbergin isä Keke oli voittanut saman kilpailun kaudella Malline:F1-kausi, mikä teki Rosbergeista ensimmäisen isä-poika-parin, joka on kyennyt voittamaan Monacon GP:n. Britannian GP:ssä Rosberg ajoi uransa kolmannen voiton hyödyten Lewis Hamiltonin ja Sebastian Vettelin epäonnesta. Hän saavutti vielä kaksi palkintokorokesijaa Intian ja Abu Dhabin kilpailuista sijoittuen MM-sarjan kuudenneksi.

2014[muokkaa]

Kausi 2014 alkoi Rosbergilta hienosti, kun hän ajoi voittoon kauden avauskilpailussa Australian GP:ssä. Seuraavassa neljässä kilpailussa Rosberg sijoittui toiseksi tallikaveri Hamiltonin voittaessa kilpailut. Monacon GP:ssä Rosberg nousi voitollaan MM-kärkeen. Britannian GP:ssä Rosberg joutui keskeyttämään moottorivikaan. Saksan GP:ssä Rosberg ajoi voittoon ollen ensimmäinen saksalaiskuljettaja sitten Rudolf Caracciolan ja Saksan GP:n 1939, joka voitti kilpailun Mercedeksellä. Unkarin GP:ssä Rosberg jäi neljänneksi. Belgian GP:ssä Rosberg osui Hamiltonin autoon ja putosi kilpailun toiseksi. Asiasta nousi kohu kisan jälkeen ja talli antoi Nicolle tallin sisäisen rangaistuksen.

2016[muokkaa]

Rosberg aloitti kautensa voittamalla Australiassa startattuaan ruudusta kaksi. Rosberg jatkoi voittoputkeaan myös seuraavassa kilpailussa Bahrainissa. Kiinassa Rosberg voitti ylivoimaisesti. Voitollaan Rosberg siirtyi kaikkien aikojen voittotilastossa britannialaisen Stirling Mossin ohitse. Ennen tätä Stirling Moss oli 16 voitollaan menestyksekkäin niistä kuljettajista, jotka eivät ole voittaneet maailmanmestaruutta. Myös Venäjällä Rosberg jatkoi voittokulkuaan ottaen jo seitsemännen peräkkäisen voiton ja neljännen kauden neljännestä kilpailusta Kauden lopuksi Nico voitti elämänsä ensimmäisen F1:n maailmanmestaruuden ilmoittaen kauden päätteeksi lopettavansa uransa.

Taulukot[muokkaa]

Kilpauran yhteenveto[muokkaa]

Kausi Sarja Tiimi Kisat Voitot Paalut Nop. kierr. Palkintosijat Pisteet Sijoitus
2001 Formula BMW Junior Cup Iberia 3 0 0 0 0 38 18.
2002 Formula BMW ADAC VIVA Racing 20 9 5 1 13 264 1.
2003 Formula 3 Euro Series Team Rosberg 20 1 1 2 5 45 8.
Masters of Formula 3 1 0 0 0 0 N/A NC
Macaon Grand Prix Carlin Motorsport 1 0 0 0 0 N/A NC
Korea Super Prix 1 0 0 0 0 N/A 11.
2004 Formula 3 Euro Series Team Rosberg 19 3 2 2 5 70 4.
Macaon Grand Prix 1 0 0 0 0 N/A NC
Masters of Formula 3 1 0 0 0 0 N/A 6.
Bahrain Superprix 1 0 0 0 1 N/A 2.
2005 GP2-sarja ART Grand Prix 23 5 4 5 12 120 1.
F1-sarja BMW Williams F1 Team Testikuljettaja
2006 F1-sarja WilliamsF1 Team 18 0 0 1 0 4 17.
2007 F1-sarja AT&T Williams 17 0 0 0 0 20 9.
2008 F1-sarja AT&T Williams 18 0 0 0 2 17 13.
2009 F1-sarja AT&T Williams 17 0 0 1 0 34,5 7.
2010 F1-sarja Mercedes GP Petronas F1 Team 19 0 0 0 3 142 7.
2011 F1-sarja Mercedes GP Petronas F1 Team 19 0 0 0 0 89 7.
2012 F1-sarja Mercedes AMG Petronas F1 Team 20 1 1 2 2 93 9.
2013 F1-sarja Mercedes AMG Petronas F1 Team 19 2 3 0 4 171 6.
2014 F1-sarja Mercedes AMG Petronas F1 Team 18 5 10 5 15 317* 2.*

* = Kausi kesken


Värikoodi
Väri Sijoitus
Kulta Voittaja
Hopea 2. sija
Pronssi 3.sija
Vihreä Pistesija
Sininen Ei pistesijoitusta
Non-classified finish (NC)
Purppura Did not finish (Ret)
Punainen Did not qualify (DNQ)
Did not pre-qualify (DNPQ)
Musta Hylätty
Disqualified (DSQ)
Valkoinen Did not start (DNS)
Race cancelled (C)
Vaalean
sininen
Practiced only (PO)
Friday test driver (TD)
(vuodesta 2003)
Väritön Did not practice (DNP)
Excluded (EX)
Did not arrive (DNA)

Formula 3 Euro Series -tulostaulukko[muokkaa]

(Vahvennetut kilpailut tarkoittavat paalupaikkaa) (Kursivoidut kilpailut tarkoittavat nopeinta kierrosta)

Kausi Tiimi Auto Moottori 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sija Pisteet
2003 Team Rosberg Dallara F303/005 Spiess-Opel HOC1
1

Ret
HOC1
2

3
ADR
1

Ret
ADR
2

2
PAU
1

15
PAU
2

17
NOR
1

8
NOR
2

Ret
LMS
1

1
LMS
2

11
NÜR
1

Ret
NÜR
2

3
A1R
1

8
A1R
2

3
ZAN
1

18
ZAN
2

8
HOC2
1

7
HOC2
2

14
MAG
1

6
MAG
2

Ret
8. 45
2004 Team Rosberg Dallara F303/006 Spiess-Opel HOC1
1

1
HOC1
2

1
EST
1

Ret
EST
2

4
ADR
1

5
ADR
1

Ret
PAU
1

Ret
PAU
2

Ret
NOR
1

4
NOR
1

17
MAG
1

6
MAG
2

2
NÜR
1

1
NÜR
2

3
ZAN
1

Ret
ZAN
2

DNS
BRN
1

4
BRN
2

11
HOC2
1

8
HOC2
2

8
4. 70

GP2-sarjan tulostaulukko[muokkaa]

(Vahvennetut kilpailut tarkoittavat paalupaikkaa) (Kursivoidut kilpailut tarkoittavat nopeinta kierrosta)

Kausi Tiimi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Sija Pisteet
2005 ART Grand Prix SMR
FEA

8
SMR
SPR

Ret
ESP
FEA

9
ESP
SPR

4
MON
FEA

3
EUR
FEA

3
EUR
SPR

4
FRA
FEA

7
FRA
SPR

1
GBR
FEA

1
GBR
SPR

4
GER
FEA

1
GER
SPR

4
HUN
FEA

5
HUN
SPR

2
TUR
FEA

17
TUR
SPR

3
ITA
FEA

2
ITA
SPR

2
BEL
FEA

3
BEL
SPR

5
BHR
FEA

1
BHR
SPR

1
1. 120

F1-sarjan tulostaulukko[muokkaa]

(Vahvennetut kilpailut tarkoittavat paalupaikkaa) (Kursivoidut kilpailut tarkoittavat nopeinta kierrosta)

Kausi Tiimi Auto Moottori 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sija Pisteet
2006 WilliamsF1 Team Williams FW28 Cosworth CA2006 2.4 V8 BHR
7
MAL
Ret
AUS
Ret
SMR
11
EUR
7
ESP
11
MON
Ret
GBR
9
CAN
Ret
USA
9
FRA
14
GER
Ret
HUN
Ret
TUR
Ret
ITA
Ret
CHN
11
JPN
10
BRA
Ret
17. 4
2007 AT&T-Williams Williams FW29 Toyota RVX-07 2.4 V8 AUS
7
MAL
Ret
BHR
10
ESP
6
MON
12
CAN
10
USA
16
FRA
9
GBR
12
EUR
Ret
HUN
7
TUR
7
ITA
6
BEL
6
JPN
Ret
CHN
16
BRA
4
9. 20
2008 AT&T-Williams Williams FW30 Toyota RVX-08 2.4 V8 AUS
3
MAL
14
BHR
8
ESP
Ret
TUR
8
MON
Ret
CAN
10
FRA
16
GBR
9
GER
10
HUN
14
EUR
8
BEL
12
ITA
14
SIN
2
JPN
11
CHN
15
BRA
12
13. 17
2009 AT&T-Williams Williams FW31 Toyota RVX-09 2.4 V8 AUS
6
MAL
8Malline:Smallsup
CHN
15
BHR
9
ESP
8
MON
6
TUR
5
GBR
5
GER
4
HUN
4
EUR
5
BEL
8
ITA
16
SIN
11
JPN
5
BRA
Ret
ABU
9
7. 34,5
2010 Mercedes GP-Petronas Mercedes MGP W01 Mercedes FO 108X 2.4 V8 BHR
5
AUS
5
MAL
3
CHN
3
ESP
13
MON
7
TUR
5
CAN
6
EUR
10
GBR
3
GER
8
HUN
Ret
BEL
6
ITA
5
SIN
5
JPN
17†
KOR
Ret
BRA
6
ABU
4
7. 142
2011 Mercedes GP-Petronas Mercedes MGP W02 Mercedes FO 108Y 2.4 V8 AUS
Ret
MAL
12
CHN
5
TUR
5
ESP
7
MON
11
CAN
11
EUR
7
GBR
6
GER
7
HUN
9
BEL
6
ITA
Ret
SIN
7
JPN
10
KOR
8
IND
6
ABU
6
BRA
7
7. 89
2012 Mercedes-AMG-Petronas Mercedes F1 W03 Mercedes FO 108Z 2.4 V8 AUS
12
MAL
13
CHN
1
BHR
5
ESP
7
MON
2
CAN
6
EUR
6
GBR
15
GER
10
HUN
10
BEL
11
ITA
7
SIN
5
JPN
Ret
KOR
Ret
IND
11
ABU
Ret
USA
13
BRA
15
9. 93
2013 Mercedes-AMG-Petronas Mercedes F1 W04 Mercedes FO 108F 2.4 V8 AUS
Ret
MAL
4
CHN
Ret
BHR
9
ESP
6
MON
1
CAN
5
GBR
1
GER
9
HUN
19†
BEL
4
ITA
6
SIN
4
KOR
7
JPN
8
IND
2
ABU
3
USA
9
BRA
5
6. 171
2014 Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 W05 Hybrid Mercedes PU106A Hybrid 1.6 V6 t AUS
1
MAL
2
BHR
2
CHN
2
ESP
2
MON
1
CAN
2
AUT
1
GBR
Ret
GER
1
HUN
4
BEL
2
ITA
2
SIN
Ret
JPN
2
RUS
2
USA
2
BRA
1
ABU
2.* 317*

* = Kausi kesken

F1 ennätykset[muokkaa]

2006 Bahrainin GP, kilpailun nopein kierros nuorimpana kuljettajana.

Tietyo.gif Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.
Syy: tietojen päivitys. Ks. tarkempia tietoja: AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.

Linkit[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]