Saab 9-4X

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ford Fiesta mk6.jpg Tämä artikkeli tai kappale sisältää tietoa tulevaisuuden autosta, jonka odotetaan ilmestyvän tai on ilmoitettu ilmestyvän markkinoille.
Tieto voi olla epätarkkaa, mutta on yleensä peräisin autonvalmistajan lehdistötiedotteista tai muista uutislähteistä.
Tulevien mallien ominaisuudet ja tekniset tiedot voivat kuitenkin muuttua merkittävästi, kun auton valmistusajankohta lähenee ja tietoa saadaan lisää.
Tulevien mallien markkinoille tulo voi myös viivästyä tai ne voidaan perua jopa kokonaan.
Saab 9-4X
Valmistaja ja valmistusmaa Saab,
Valmistusaika 2009 (?)
Luokka Compact SUV
Kori 5-ovinen SUV
Suunnittelija {{{suunnittelija}}}
Pohjalevy {{{pohjalevy}}}
Moottori
Iskutilavuus
Teho
Voimanvälitys
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä Saab 9-7X
Seuraaja
Saman luokan autoja


Saab 9-4X on katumaasturiluokkaan kuuluva auto, joka on tulossa markkinoille näillä näkymin vuonna 2009. Virallista päivämäärää ei kuitenkaan ole julkaistu. Konseptiauton esittely saattaa tapahtua Frankfurtin autonäyttelyssä syksyllä 2007 ja tuotantomallin vuoro voi olla seuraavana vuonna Detroitissa.

9-4X:n suunnittelu aloitettiin, kun 9-6X-projekti peruttiin. 9-4X tulee olemaan Saab 9-7X:n seuraaja. 9-7X:sta poiketen 9-4X:n suunnittelu on alustapitäen tapahtunut SAAB-mallia silmälläpitäen. Suunnittelutyö on jaettu Saksan Rüsselheimissa ja Ruotsin Trollhättanissa sijaitsevien ryhmien välille. Autossa tullaan käyttämään yhteisiä osia GM:n muiden mallien kanssa. Saabin markkinointiosaston edustajan Svante Kinellin mukaan suurin ongelma auton suunnittelussa on sopivien dieselmoottorien löytäminen Euroopan markkinoille.


Nahtavyys.gif Tätä artikkelia on pyydetty kuvitettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Artikkelitoiveet.