Toni Gardemeister

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Toni Gardemeister
[[Kuva:Toni Gardemeister.jpg Toni Gardemeister]]
WRC -ura
Kansalaisuus Suomi
Nykyinen talli Suzuki
Kilpailuja 105
Maailmanmestaruuksia 0
Voittoja 0
Palkintosijoja 6
Erikoiskoevoittoja 16
MM-pisteitä 120
Ensimmäinen kilpailu Suomen ralli 1996
Ensimmäinen voitto -

Toni Gardemeister (s. 31. maaliskuuta 1975 Kouvola) on suomalainen ralliautoilija. Hän on ajanut rallin MM-sarjaa Suzukilla, Fordilla, Seatilla ja Škodalla. Lisäksi uralle on mahtunut muutamia kilpailuita muillakin automerkeillä, kuten Citroënilla ja Mitsubishillä. Seuratasolla Gardemeister kuuluu Valkealan Urheiluautoilijoihin. Gardemeister on ollut kuudesti palkintokorokkeella MM-sarjassa.

Nuoruus[muokkaa]

Toni Gardemeister on toisen polven ralliautoilija, sillä hänen isänsä ajoi vuodesta 1970. 4-vuotiaana hän sai ensimmäisen mikroautonsa ja harjoitteli isänsä opissa. Ensimmäisen kilpaviritetyn mikroauton Gardemeister sai 7-vuotiaan ja samana vuonna hän ajoi jäällä isänsä ralliautolla, joka oli Ford Escort RS 2000. Vuonna 1987, eli 12-vuotiaana, poika olikin jo isäänsä nopeampi. Murrosiässä Gardemeister ajoi jokamiesluokan autoilla ja kaksipyöräisillä. Jokamiesluokassa Gardemeister jäi kuitenkin usein viimeiseksi.

Ralliura[muokkaa]

Gardemeisterin ralliura alkoi amatööripohjaisena vuonna 1993. Tuolloin hän osallistui Kouvolan ralliin Opel Asconalla ja voitti rallin. Ensimmäisissä ralleissa kartanlukijana toimi Rolf Hedman. Vuonna 1994 kartanlukija vaihtui Paavo Lukanderiksi, joka toimi Gardemeisterin parina aina vuoteen 2004 asti, vaikka välillä mukana oli muitakin. Kaudella 1994 Gardemeister ajoi yhteensä jo 12 rallia pääasiassa junioreiden SM-sarjassa. Näissä ralleissa Gardemeister sijoittui maaliin päästyään aina vähintään toiseksi. Vielä vuonna 1995 Gardemeister ajoi pääasiassa juniorikisoja.

Vuonna 1996 junioriluokissa ylivoimaisesta Gardemeisterista tuli ammattikuljettaja, kun hän solmi yhteistyösopimuksen Timo Jouhkin kanssa. Gardemeister ajoi ensimmäisen MM-rallinsa Opel Astralla Suomen MM-rallissa vuonna 1996 ja tuloksena oli ulosajo. Seuraava MM-ralli tulikin vasta seuraavalla kaudella Ruotsissa ja myös tuolloin oli kohtalona keskeytys. Ruotsin ralli oli samalla Gardemeisterin ensimmäinen kilpailu ulkomailla. Autona vuonna 1997 oli Nissan Sunny. Saman kauden Suomen rallissa Gardemeister selvisi ensimmäistä kertaa maaliin sijoituksenaan 12. ja omassa luokassaan sijoitus oli kolmas. MM-rallien lisäksi Gardemeister menestyi hyvin myös kotimaassa, sillä hän voitti pienen N-luokan rallin SM-kultaa. Lisäksi Gardemeister ajoi kaudella 1997 myös EM-ralleja.

Kausi 1998 toi mukanaan kuusi MM-rallia. Niistä Ruotsin rallissa Gardemeister ajoi vielä Nissan Sunny GTI:llä, mutta lopuissa MM-ralleissa menopelinä toimi SEAT Ibiza Kit Car. Paras sijoitus oli 14. Hyvien suoritusten ansiosta Gardemeister sai tehdaspaikan Seatilta ja vuonna 1999 ensimmäisessä WRC-kalustolla ajetussa MM-rallissa Gardemeister selvisi ensimmäistä kertaa pisteille sijoituttuaan kolmanneksi Uudessa-Seelannissa. Tuo oli Gardemeisterille kauden neljäs MM-ralli. Kaikkiaan kausi 1999 toi Gardemeisterille kahdeksan rallia.

Kaudelle 2000 Seat tarjosi Gardemeisterille vakituista paikkaa tehdastallistaan, mutta vetäytyi myöhemmin MM-sarjasta. Gardemeister ajoikin kaudella 2000 Seat Cordoballa 14 MM-rallia. Seuraavalla kaudella hän ajoi Mitsubishilla ja Peugeotilla yhteensä neljä rallia.

Vuonna 2001 alkoi Gardemeisterin nelivuotinen ura Škodalla. Hän ajoi niin Octavialla, kuin Fabialla. Vakituisesti hän ajoi Škodalla kaudet 2002 ja 2003. Kausilla 2002 ja 2003 MM-osakilpailuita kertyi 14, vuonna 2004 seitsemän.

Kaudeksi 2005 Gardemeister sai unelmasopimuksen Fordin tehdastiimiin ja ajoi kaikki 16 rallia Ford Focuksella. Niistä hän saavutti neljä palkintokorokesijoitusta, joista kolme oli kakkossijoja. Toiseksi hän sijoittui Korsikalla, Kreikassa ja Monte Carlossa. Hän jopa johti MM-sarjaa alkukauden ajan. Lopulta sijoitus oli kuitenkin neljäs. Lisäksi kaudeksi 2005 kartanlukija vaihtui Jakke Honkaseen.

Kaudella 2006 hän ajoi neljä rallia, joista paras sijoitus oli WRC-Fordilla kolmas. Lisäksi Gardemeister ajoi kauden MM-ralleja Citroenin WRC-autolla. Kauden 20 MM-pistettä toi lopulta sijoitukseksi yhdeksän. Kaudella 2007 Gardemeisterille tarjottiin Mitsubishilta 12 MM-rallin sarjaa, mutta talli päättikin olla osallistumatta MM-sarjaan. Kuusi MM-rallia Gardemeister pääsi kuitenkin ajamaan Mitsubishi Lancerilla ja Citroën Xsaralla.

Kaudeksi 2008 Gardemeister teki tulokastalli Suzukin WRC-tiimin kanssa kahden vuoden sopimuksen. Hänen kartanlukijanaan toimii Tomi Tuominen.

Perhe ja yksityiselämä[muokkaa]

Nykyisin Gardemeister asuu Monacossa. Hän ei ole naimisissa, mutta seurustelee. Avopuoliso on Miia Katajala. Katajala toimi vuonna 2008 myös Gardemeisterin kartanlukijana yhdessä rallissa.Gardemeister kuvailee itseään rauhalliseksi, nopeasti innostuvaksi ja pitkäjänteiseksi. Vapaa-ajallaan Gardemeister seuraa monipuolisesti muita urheilulajeja.

Aiheesta muualla[muokkaa]

Lähde[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä Wikipedian Toni_Gardemeister-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.