Chevrolet Caprice 1. sukupolvi

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Caprice 1. sukupolvi
1966 Chevrolet Full Size-04-05.jpg
Valmistaja ja valmistusmaa General Motors
Flag of the United States.svg.png Yhdysvallat
Atlanta, Georgia
Arlington, Texas
Doraville, Georgia
Flint, Michigan
Framingham, Massachusetts
Janesville, Wisconsin
Lordstown, Ohio
Los Angeles, Kalifornia
Norwood, Ohio
South Gate, Kalifornia
St. Louis, Missouri
Tarrytown, New York
Wilmington, Delaware
Valmistusaika 1965 – 1970
Kori 4-ovinen hardtop sedan
2-ovinen hardtop coupe
4-ovinen station wagon
Saman luokan autoja Buick LeSabre
Chevrolet Impala
Oldsmobile 88
Pontiac Bonneville
1966 Chevrolet Full Size-02-03.jpg
1966 Chevrolet Full Size-16-17.jpg

Pääartikkeli: Chevrolet Caprice

1966[muokkaa]

Mallivuodelle 1966 Capricesta tehtiin Chevroletin kärkimallisto, johon kuului nyt myös station wagon ja kaksiovinen hardtop coupe, jota voidaan myös kutsua termillä formal coupe. Formal coupe tarkoittaa koria, jonka muotoilu on lähellä sedan-malleja, eli "virallisempi tai muodollisempi", tässä tapauksessa eroa haettiin Impalan fastback-linjaiseen sport coupe-malliin.

Uusi station wagon-malli Caprice Estate, jonka ulkoisiin varusteisiin kuului puukylkijäljitelmät, oli ensimmäinen Chevyn woodie sitten vuoden 1954. Farmarimalleissa oli edessä kolmen hengen istuin, malli oli saatavissa kahdella tai kolmella penkkirivillä varustettuna. Verhoilu oli vinyyliä. Kaikkien Caprice-mallien voimanlähteenä oli V8-moottori. Vaikka Caprice oli Chevroletin kallein mallisarja, myös siihen automaattivaihteisto, ohjaustehostin, valkosivurenkaat ja vinyylikatto olivat maksullisia lisävarusteita. Lähes kaikki Capricet kuitenkin tilattiin vähintään näillä varusteilla. Vaikka joitain yksilöitä myytiin uudella, 425 hevosvoimaisella, 427 kuutiotuuman (7000 cm3) Turbo Jet V8 -moottorilla, valtaosa autoista valmistettiin sivistyneemmällä 325 hevosvoiman 396 cid (6,5 cm3) Turbo Jet V8:lla, jossa riitti tehoa lukuisten ylellisten lisävarusteiden, kuten ilmastoinnin, sähköisten lasinnostimien, Cruise-Master -vakionopeussäätimen, sähkötoimisten istuimien ja paineilmatoimisen iskunvaimennuksen ja tasonsäädön käyttämiseen.[[1]]

Vuosimallin 1966 Capricen maski ja etupuskuri oli uudistettu aiemmasta. Takavalot olivat yksiosaiset suorakaiteenmuotoiset ja poikkesivat siten vuodesta 1958 vallinneesta (pl. vuoden 1959-mallisto) Chevroletin käytännöstä, jossa Impala-malleissa oli kolme valaisinta per puoli. Tämän mallivuoden muidenkin isojen Chevyjen takavalot olivat suorakaiteen muotoiset, mutta ne olivat selvästi jaoteltu kolmeen tai kahteen kammioon, tyypilliseksi muodostuneen teeman mukaisesti. Sedan- ja coupe-mallit tulivat vakiona paksupehmusteisella, korkealuokkaisella tekstiili- / vinyyliverhoilulla varustetulla sohvaistuimella. Takaistuimen kääntyvä kyynärnoja kuului vakiovarustukseen. Optiona eteen oli saatavilla lentokonetyyppiset "Strato bench" -erillisistuimet, joihin oli saatavilla säädettävä niskatuki. Jos auto ei ollut varustettu keskikonsolilla, oli istuimien välissä alastaittuva kyynärnoja, joka yläasennossa mahdollisti edessä istuimapaikat kolmelle. Matkanteon viihtyisyys voitiin varmistaa esimerkiksi transistori AM / FM -radiolla, jossa oli steroäänentoisto.

Capriceilla oli omat uniikit koristekapselinsa, mutta auto voitiin tilata myös muilla isojen Chevyjen optiolistalla olleilla vanteilla tai koristekapseleilla. Keräilijöiden haluamia yksilöitä ovatkin tehtaalta alkuperäisenä "mag"-kapseleilla tai "rally"-vanteilla lähteneet yksilöt, samoinkuin puukoristeisella "sport"-ohjauspyörällä ja mittaripaketilla varustetut.

Uusiin lisävarusteisiin kuului mm. "Comfortron" -automaatti-ilmastointi, joka piti lämpötilan tasaisena ympäri vuoden. "Tilt -/ Telescopic" -ohjauspyörää voitiin säätää pystysuunnassa kuuteen eri asentoon sekä lisäksi syvyyssuunnassa. Coupe-mallit voitiin tilata täysvinyylisillä Strato-erillisistuimilla ja lattiakonsolilla, jossa oli vaihteenvalitsin, säilytyslokero, jalkatilan valaistus ja lisämittaristo. Konsoli oli integroitu pehmustetun kojelaudan alareunaan kanssa yhteen. Näillä eväillä saatiin aikaan ylellinen SS, vakavahenkisessä korissa.

Moottorit ja vaihteistot 1966[muokkaa]

Vakiomoottori 3-portainen täyssynkronoitu
(vakio)
Ylivaihde
(optio)
4-portainen
(optio)
Powerglide
(optio)
Turbo Hydra-Matic
(optio)
195 hv Turbo-Fire
283 V8
O O O O
Valinnaiset moottorit lisämaksusta
220 hv Turbo-Fire
283 V8
O O O O
275 hv Turbo-Fire
327 V8
O O O
325 hv Turbo-Jet
396 V8
X O O O
390 hv Turbo-Jet
427 V8
X O O
425 hv Turbo-Jet
427 V8
X O

X = vahvistettu kolmeportainen, täyssynkronoitu manuaalivaihteisto, erikoistilauksesta

1967[muokkaa]

1967 Chevrolet-02 amp 03.jpg
1967 Chevrolet-04 amp 05.jpg
1967 Chevrolet-22 amp 23.jpg

Muiden täysikokoisten Chevyjen tavoin, mallivuodelle 1967 Caprice sai uuden ulkonäön, pyöreämpilinjaisen korin sekä uuden maskin ja takavalojen myötä. Takapyörän aukkojen lisähelmat eli fender skirtsit olivat Capricen vakiovaruste muihin isoihin malleihin lisävaruste. Etulokasuojien kulmissa oli ajovalojen kanssa samaan aikaan toimivat valaisimet, muissa isokorisissa Chevyissä lokasuojien kulman ympäri kiersi kromattu maskin jatke ja valot olivat erikseen tilattava lisävaruste. Peruutusvalot oli asennettu puskuriin, toisin kuin muissa isoissa Chevyissä, joiden peruutusvalot olivat takavalopaketin keskimmäisinä. Tämän järjestelyn ansiosta Capricessa oli kokopunaiset takavalot ja auton takaosan visuaalinen ilme on harmonisempi. Turvallisuutta oli parannettu mm. nestepinnan vajauksen merkkivalolla varustetuilla kaksipiirijarruilla ja lisävarusteena tilattavilla etupyörien levyjarruilla. Levyjarrujen yhteyteen oli otettava lisävarustelistalta myös jarrutehostin. Caprice oli varustettu kokoonpainuvalla ohjauspylväällä ja turvavöillä johon kuului kuljettajan ja oikeanpuoleisen etumatkustajan olkavyön ankkuripaikka. Uusia mukavuuslisävarusteita olivat mm. 8-raita -stereokasettisoitin, joka voitiin integroida lisävarusteena tilattavan nelikanavaisen AM-FM Stereo Multiplex -yksikön kanssa, sekä takaovien turvalukitus, joka esti esim. lapsia avaamasta ovea sisältä käsin. Tarjolla oli myös järjestelmä, jonka avulla voitiin tarkkailla, toimivatko esim. takavalojen polttimot. Järjestelmä oli toteutettu "avaruusajan" valokuidulla, joka johti polttimon heijastaman valon kojelaudan ilmaisimeen. Kojelauta oli uudistettu, samoin ohjauspyörä. Mittaristo oli nyt pyöreillä näytöillä. Istuinvalikoima oli edellisvuoden kaltainen, mutta kuosit olivat uudistuneet. Sedan- ja coupe-mallien uudeksi verhoiluvaihtoehdoksi, sekä sohvapenkille että Strato -erillisistuimille, oli täysvinyyliverhoilu, jonka sai halutessaan ilman lisämaksua.

Moottorit ja vaihteistot 1967[muokkaa]

Vakiomoottori 3-portainen täyssynkronoitu
(vakio)
Ylivaihde
(optio)
4-portainen
(optio)
Powerglide
(optio)
Turbo Hydra-Matic
(optio)
195 hv Turbo-Fire
283 V8
O O O O
Valinnaiset moottorit lisämaksusta
275 hv Turbo-Fire
327 V8
O O O O
325 hv Turbo-Jet
396 V8
X O O O
385 hv Turbo-Jet
427 V8
X O O

X = vahvistettu kolmeportainen, täyssynkronoitu manuaalivaihteisto, erikoistilauksesta

1968[muokkaa]

1968 Chevrolet Wagons-05.jpg
1968 Chevrolet-02.jpg
1968 Chevrolet Full Size-a15.jpg

Mallivuoden 1968 Caprice sai osakseen kevyen kasvojenkohotuksen. Siihen kuului uusi maski, johon sai valinnaisena varusteena ajovalojen suojaluukut, kolmiosaiset takavalot olivat sedan- ja coupe-mallissa siirtyneet takapuskuriin. 1968 Caprice coupe-malleissa oli vakiovarusteena uusi Astro Ventilation -läpivirtaustuuletus, joka työnsi ohjaamoon raitista ilmaa kojelaudan lisäsuulakkeista, ja poisti sen korin takaosan venttiilien kautta. Samalla oli luovuttu ovien kolmionmuotoisista tuuletusikkunoista. Astro-raitisilmajärjestelmä oli lisämaksusta saatavilla myös Caprice sedan-malliin, mutta näiden ovissa oli edelleen kolmioikkunat. Korilinjoja selkeytti myös uusi Hide-A-Way -tuulilasinpyyhinjärjestelmä, jossa pyyhkijät menivät lepoasennossa konepellin reunan taakse piiloon. Korin uusiin ulkoisiin turvavarusteisiin kuuluivat kylkien äärivalot, jotka tulivat kyseisenä vuonna pakollisiksi varusteiksi Yhdysvalloissa, samoin edessä, ajovalojen kanssa samaan aikaan palavat, oranssit pysäköintivalot olivat uusi pakollinen varuste. Edellisvuoden tapaan, lisävarusteena oli saatavilla lokasuojien etukulmien koristeiden tilalle valaisimet, jotka myös toimivat yhdessä ajovalojen kanssa. Sisätilojen turvallisuutta oli parannettu mm. suojatuilla kojelaudan katkaisijoilla, turvallisemman muotoisilla ovien kahvoilla, kyynärnojilla ja ikkunoiden veiveillä. Turvavyön olkakappale oli nyt vakiovaruste etuistuimen reunapaikoilla ja nyt kaikilla matkustajilla oli lannevyö, myös takana. Ovien sähkölukituksessa oli turvatoiminto, jossa kaikki ovet saatiin lukittua etuovien lukkonapeista. Nopeusmittarin näyttö oli jälleen suorakaiteen muotoinen ja ohjauspyörä oli saanut uuden ulkonäön. Chevroletilla oltiin ajateltu, että Caprice Coupen leveällä C-pilarilla muotoiltu kattolinja olisi hyvä lisä myös Impala-mallistossa. Niinpä kyseisenä vuonna esiteltiin Caprice Coupen kanssa saman korin jakanut Impala Custom Coupe.

Moottorit ja vaihteistot 1968[muokkaa]

Vakiomoottori 3-portainen täyssynkronoitu
(vakio)
Ylivaihde
(optio)
4-portainen
(optio)
Powerglide
(optio)
Turbo Hydra-Matic
(optio)
200 hv Turbo-Fire
307 V8
O O O O O
Valinnaiset moottorit lisämaksusta
250 hv Turbo-Fire
327 V8
O O O O
275 hv Turbo-Fire
327 V8
O O O O
325 hv Turbo-Jet
396 V8
X O O O
385 hv Turbo-Jet
427 V8
X O O

X = vahvistettu kolmeportainen, täyssynkronoitu manuaalivaihteisto, erikoistilauksesta

1969[muokkaa]

1969 Chevrolet Full Size-02-03.jpg
1969 Chevrolet Full Size-04-05.jpg

Mallivuodelle 1969 Caprice ja muut täysikokoiset Chevroletit oli muotoiltu uudelleen. Kori oli terävälinjaisempi ja edessä puskuri kiersi maskin ympäri. Lisävarusteena Capriceen oli mahdollista tilata ajovalojen peiteluukut, uusi turvallisuutta parantava optio oli ajovalojen pesulaite. Nyt kaikissa isoissa Chevyissä oli luovuttu etuovien tuuletusikkunoista. Ulkoisista muutoksista huolimatta, 119 tuuman (3023 mm) akseliväli, korin sisäiset pellitykset ja runko olivat peräisin vuodelta 1965, kuten myös muotoilu, jossa hartodtop-koriin yhdistetään neliovisen sedanin kattolinja. Caprice jatkoi edelleen kahdella korimallilla, kaksiovisella hardtop coupella ja neliovisella hardtop sedanilla, mutta station wagon -malli oli pudotettu pois Caprice-sarjasta. Station wagon kantoi edelleen Capricesta peräisin olevia puukylkijäljitelmiä ja jakoi valtaosan sisustus- elementeistä Capricen kanssa, mutta oli nyt nimeltään Kingswood Estate. Sisätiloissa kuljettajan ja oikeanpuoleisen etumatkustajan niskatuet olivat liittovaltion määräysten mukaisesti pakolliset varusteet. Virtalukko oli siirretty kojelaudasta ohjauspylvääseen ja siihen oli yhdistetty lukkolaite, joka lukitsi sekä ohjauspyörän että vaihteenvalitsimen asentoon Park. Tämä liittovaltion määräämä varuste tuli pakolliseksi vasta vuonna 1970, mutta General Motors otti sen käyttöön kaikissa malleissaan, Corvairia lukuunottamatta. jo vuotta aiemmin.

Vuoden 1969 Caprice sai lisävarustelistalleen muuttuvalla välityksellä olevan ohjaustehostimen. Uusi, mutta harvemmin tilattu lisävaruste oli Liquid Tire Chain, alipainetoimisella katkaisijalla ohjattu pullo, joka sumutti jäänsulatusainetta takapyörille (varustekoodi V75).

Moottorit ja vaihteistot 1969[muokkaa]

Vakiomoottori 3-portainen täyssynkronoitu
(vakio)
Special 3-portainen täyssynkronoitu
(optio)
4-portainen
(optio)
Powerglide
(optio)
Turbo Hydra-Matic
(optio)
235 hv Turbo-Fire
327 V8
O O O O
Valinnaiset moottorit lisämaksusta
255 hv Turbo-Fire
350 V8
O O O O
300 hv Turbo-Fire
350 V8
O O O O
265 hv Turbo-Jet
396 V8
O O O
335 hv Turbo-Jet
427 V8
O X O
390 hv Turbo-Jet
427 V8
O X O

X = saatavilla vain tiettyjen perävälitysten yhteydessä

1970[muokkaa]

1970 Chevrolet Full Size-03.jpg

Mallivuoden 1970 Caprice sai osakseen kevyen kasvojenkohotuksen. Maskin ympäri kiertävä etupuskuri oli vaihtunut perinteisempään, maskin alla olevaan malliin. Kolme pystysuorakaiteen muotoista takavaloa puolellansa sijaitsivat edellisvuosien tapaan takapuskurissa. Tehostetut levvyjarrut edessä olivat nyt vakiovaruste, samoin G78x15 lasikuituvyörenkaat. Vakiomoottorina ollut 350 cid V8 ja optiolistan 400 cid V8 -moottorit olivat matalammalla, 9,00:1 puristussuhteella ja pystyivät käyttämään regular-bensiinilaatua. Muut moottorit olivat 10,25:1 puristussuhteella ja polttoainevaatimuksena oli premium. Kolmeportainen manuaalivaihteisto rattivalitsimella oli vakiovaruste kuten aiempinakin vuosina, mutta Hurstin lattiavalitsimella varustettu neliportainen manuaalivaihteisto oli pudotettu pois valikoimasta. Myöskään aiemmin coupe-mallien valinnaisvarusteisiin kuuluneet Strato-erillisistuimet keskikonsolilla eivät enää kuuluneet varustelistalle.


Moottorit ja vaihteistot 1970[muokkaa]

Vakiomoottori 3-portainen täyssynkronoitu
(vakio)
Powerglide
(optio)
Turbo Hydra-Matic
(optio)
250 hv Turbo-Fire
350 V8
O O O
Valinnaiset moottorit lisämaksusta
300 hv Turbo-Fire
350 V8
O O O
265 hv Turbo-Fire
400 V8
O O
345 hv Turbo-Jet
454 V8
O
390 hv Turbo-Jet
454 V8
O


Aiheesta muualla[muokkaa]

1966[muokkaa]

http://www.youtube.com/watch?v=svG05Ly9QMo
http://www.oldcarbrochures.org/index.php/NA/Chevrolet/1966_Chevrolet
http://oldcaradvertising.com/Chevrolet/1966/dirindex.html

1967[muokkaa]

http://www.youtube.com/watch?v=P2BNYTyRIcE
http://oldcarbrochures.org/index.php/NA/Chevrolet/1967_Chevrolet
http://oldcaradvertising.com/Chevrolet/1967/dirindex.html

1968[muokkaa]

http://www.youtube.com/watch?v=SDMXPa8Gh-Q
http://www.oldcarbrochures.org/index.php/NA/Chevrolet/1968_Chevrolet
http://oldcaradvertising.com/Chevrolet/1968/dirindex.html

1969[muokkaa]

http://www.youtube.com/watch?v=zR6Pk_Z6YaA
http://www.oldcarbrochures.org/index.php/NA/Chevrolet/1969_Chevrolet
http://oldcaradvertising.com/Chevrolet/1969/dirindex.html

1970[muokkaa]

http://www.youtube.com/watch?v=5mxmwqkqkZg http://www.oldcarbrochures.org/index.php/NA/Chevrolet/1970_Chevrolet
http://oldcaradvertising.com/Chevrolet/1970/dirindex.html

Chevrolet logo.png Chevrolet-mallien aikajana, 1950-1979
Luokka 1950-luku 1960-luku 1970-luku
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Subcompact Vega
Monza
Chevette
Compact Corvair Corvair
Chevy II / Nova Nova Nova Nova
Mid-size Chevelle / Malibu Chevelle / Malibu Malibu
Monte Carlo Monte Carlo Monte Carlo
Full-size Special Special 150 150 Delray / Yeoman
Deluxe Deluxe 210 / Townsman 210 Biscayne / Brookwood Biscayne / Brookwood Biscayne / Brookwood Biscayne / Brookwood Biscayne / Brookwood Biscayne (CAN)
Bel Air Bel Air / Townsman Bel Air Bel Air Bel Air Bel Air/ Townsman Bel Air/ Townsman
Beauville Impala Impala Impala Impala / Kingswood Impala / Kingswood Impala
Nomad Nomad Caprice / Kingswood Estate Caprice / Kingswood Estate Caprice
Urheiluauto Camaro Camaro
Corvette (C1) Corvette Corvette (C3)